Zoals jullie hieronder konden zien is Madrid helemaal klaar voor kerstmis, wat jammer genoeg ook betekent dat ik langzaam klaar moet zijn voor examens, deadlines, presentaties en dergelijke meer…

Dit weekend had ik omwille van 2 opeenvolgende feestdagen met bijhorende brugdagen (6 dec: feest van de constitutie en 8 dec: feestje voor Maria) toch nog even tijd om wat bezoek te ontvangen. Donderdagavond kwamen Tine, Yannick en Jef met een uurtje vertraging (net de dag dat ik ook nog eens 20 min te vroeg op de luchthaven was) aan in Madrid. Eerst even naar de hostel van de jongens zien en toen was het tijd om hen al een eerste Spaanse pint te laten proberen. Toch wel de rode draad door dit weekend: Cerveza!

Vrijdag hebben we een (toch wel serieuze) wandeling door heel Madrid gedaan om de typische dingen te bezichtigen, ik denk dat jullie het lijstje van Sol, Plaza Mayor, Plaza España,… ondertussen wel vanbuiten kennen! =) Uiteraard met de nodige stops om iets te drinken, te eten en wat te shoppen. Zaterdag deden we het wat rustiger met een bezoekje aan de puerta de Toledo, het Vicente Calderon (stadion van Atletico Madrid) en een uitgebreid middagmaal (en nu komt het beste….) op een terras (dus buiten in de zon zonder afdak) van een zeer goed restaurant. ‘s Avonds bezochten we nog wat bars: de echte diehards bleven tot 4 uur in de bar om daarna rechtstreeks in de taxi te stappen richting luchthaven, Tine en ik hielden echter toch nog een powernap van een uur of 2. 

Dit was mijn (voorlopig) laatste bezoekje uit België, binnen 2 weekjes is het aan mij om het vliegtuig op de stappen voor een weekje ‘feestdagen in België.

Ik vrees dat ik buiten voor ‘t school werken en kerstinkopen doen niet echt spectaculaire dingen ga doen de komende weken, dus mijn excuses als mijn blog wat minder frequent ge-update wordt.

Een dikke zoen uit het ondertussen koude maar nog steeds zonnige Madrid!

X

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *