En jawel ik heb weer eens een uitstapje gemaakt! Wss lijkt het voor jullie alsof ik hier niks anders doe maar uitstapjes zijn nu eenmaal veel leuker om te beschrijven dan een cursus biomechanica of aanverwanten.

Deze keer stond de (russische) GPS van een knalgroene Smart ingesteld met als destination Barcelona. Het feit dat de gps in het Russisch was (een taal die ik niet echt beheers), zorgde ervoor dat de heenreis (vrijdagavond/nacht) nogal spannend verliep. Wss heb ik op de knop ‘geen tolwegen’ geduwd waardoor onze Russische vriendin ons doorheen bergen,woestijn en dergelijke meer stuurde. Het positieve is dat we onderweg enkele konijnen, een wilde hond en prachtige natuur tegenkwamen en totaal geen last hadden van files. Het nadeel is dat ik (stresskip als ik ben) een beetje in paniek was en dus de hele tijd aanwijzingen zoals “Curva!”, “Cuidado”, “Poco menos rapido”,… zat te roepen in plaats van te slapen. Na zo’n 6 à 7 uur rijden kwamen we uiteindelijk om 4.00 (ongeveer) aan in La rapita waar we konden slapen op het appartement van een kameraad van Ivàn. Het zeezicht in de ochtend maakte alles van de afgelopen nacht weer goed en we waren klaar om door te rijden naar Barcelona. 

In Barcelona zelf hebben we de typische dingen bezocht: Sagrada Familia, Camp Nou (stadion FCB), de haven, Barceloneta, Dali huis, Ramblas, Macba, …. We zijn ook door enkele wijkjes gewandeld met de typische smalle straatjes en met een waslijn vol ondergoed boven ons hoofd. 

Maandagochtend vertrokken we terug richting Madrid maar onderweg stopten we bij het Delta l’ebre. Dit is een beschermd natuurpark met een afwisseling van stukken land en water (‘t is nogal moeilijk te beschrijven, ik zal zo dadelijk een foto erop zetten) en enkele typische planten en dieren. Echt supermooi en rustgevend! Nu de zee zo dichtbij was kon ik het niet laten om toch even met mijn voeten (en benen en knieën) in het water te gaan en ja dat was koud.

De terugreis verliep gelukkig veel vlotter dan de heenreis en na zo’n 5 uur kwamen we terug aan in Madrid, net op tijd om rechtstreeks door te gaan naar de les….

X

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *