Gisteren (zaterdag) trokken we met een groepje erasmus-studenten (7 belgen en 2 duitsers) naar Segovia. Een historisch stadje dat op iets meer als een uur rijden van Madrid ligt.

Toen we ‘s ochtends in Madrid vertrokken was het vrij koud maar ach in de ochtend is dat wel normaal dachten we. Toen we echter iets meer als een uur later uit de bus stapten in Segovia beseften we pas echt dat het een ‘frio’-dagje zou worden. Anders dan een grootstad als Madrid is Segovia veel minder dicht gebouwd en we werden dus geteisterd door een enorm zure wind, brrrr!

Maar goed, we hadden niets voor niets zo lang in de bus gezeten dus we begonnen aan onze trip door de stad. Na 5 minuten wandelen werd onze aandacht echter getrokken door een gezellig bakkerijtje met een affiche van Belgisch bier! Na een croissantje en een Westmalle aan 2 euro waren we pas echt helemaal klaar voor ons toeristenbezoekje =)

Het meest bekende ‘monument’ in Segovia is het Romeinse aquaduct dat met zijn 28 meter hoogte en 166 bogen best wel indrukwekkend is (foto’s volgen nog). Oorspronkelijk was het zo’n 15 km lang maar daar is nu jammer genoeg niet meer alles van te zien =)

Het tweede monument/gebouw op ons lijstje was de kathedraal, de toegangsprijs was een beetje aan de dure kant dus we genoten vooral van de indrukwekkend buitenkant.

Van de kathedraal wandelden we naar het kasteel van Alcazar. Op onze weg hielden we echter eerst halt om wat sneeuwballen te gooien (jawel, er stond 1 auto geparkeerd met een laagje sneeuw op het dak, daar moesten we toch even van profiteren ^^) en om wat op te warmen in een tapasbar.

Het kasteel van Alcazar dateert uit ongeveer de 12e eeuw en was een verblijfplaats voor onder andere Alfonso VI (geen idee wie dat is ma bon), de vorsten van Castile (mij ook onbekend) en de heersten van de Oostenrijkse dynastie (Philip II en Anna van Oostenrijk trouwden hier), koning Carlos III en nog wat andere koninklijke personen die mij niet echt bekend in de oren klinken.

Misschien is het beter dat ik wat vertel over het uitzicht en het interieur want dit stukje geschiedenis heb ik eigenlijk bijna letterlijk overgetypt uit het infoboekje =P (je weet nooit welke geschiedenis-liefhebber mijn blog leest).

Het kasteel van de buitenkant deed mij een beetje denken aan het kasteel van Doornroosje, echt een typisch kasteel. Het ziet er ook helemaal niet oud uit of verwaarloosd uit (niet zo als de meeste typische burchten die je vaak kan bezoeken op toeristische plaatsen). Aan de binnenkant waren het vooral de enorm mooie plafonds die een indruk op mij maakten en natuurlijk ook het prachtige uitzicht als je door het raam keek. Het kasteel bevindt zich namelijk op een heuvel (zoals de meeste burchten en kastelen) en je hebt vanop de toren (166 tredes kronkeltrap) echt een supermooi uitzicht over Segovia en de omliggende natuur.

Het oorspronkelijke plan was om in Segovia te blijven tot 21.00 maar na het kasteelbezoek hadden we het zo koud dat we besloten om om 19.00 al terug te keren naar Madrid. In Madrid aangekomen gingen we samen eten bij een Indiër in Lavapies (yummy!) en daarna naar een bar om naar dé wedstrijd Real-Atletico Madrid te kijken (Atletico verloor jammer genoeg met 2-0).

En vandaag is het ‘trabajo’dag, ik heb nog heel wat schooltaakjes af te werken dus ik zal er maar eens invliegen!

Tot de volgende

Lise

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *