Het wordt toch eens tijd dat ik mijn blognaam een beetje eer aan doe en eens iets schrijf over het vegetarische leven in Madrid. Na 2 maanden heb ik toch al redelijk wat vegetarische restaurantjes/bars kunnen uittesten dus bij deze een overzicht…

Al natural

Het eerste vegetarische restaurant dat ik hier bezocht en zeker niet het minste! De eerste keer dat ik er ging eten, hadden we een gerecht van de kaart gekozen. Ik ging voor een vegetarisch bord met allerlei verschillende zaken op (groentenmengelingen, risotto, quorn in een speciale vorm,….) en mijn gezelschap ging voor een pasta met champignons. In combinatie met een fles wijn en een koffietje achteraf kwam dit uit op 20 euro per persoon, niet echt een studentenprijs dus. De tweede keer dat ik ging (deze keer met mijn ouders) namen we de menu, dan heb je voor 23 euro een voorgerechtje, hoofdgerecht, nagerecht, koffie en 1 drankje (wijn,bier,frisdrank). Dit is dus iets voordeliger en binnen de menu heb je uiteraard ook nog een keuze tussen telkens 4 verschillende voorgerechten,hoofgerechten en nagerechten. Het is niet echt een restaurant om als student elke week te bezoeken maar om af en toe iets culinair te genieten is het zeker een aanrader! Het personeel is trouwens ook supervriendelijk, wat het allemaal nog wat aangenamer maakt =)

Website: http://www.alnatural.biz/en/index.html 

Loving hut

Wat was ik blij toen ik zag dat ze in Madrid een vertrouwde Loving hut hadden, ik ben namelijk een trouwe bezoeker van dit veganistische restaurant in Leuven. Misschien was het omdat mijn Leuvens lievelingsgerecht (gewokte noodles) niet op de kaart stond maar mijn bezoekje aan dit restaurantje viel een beetje tegen. Het eten was op zich niet slecht maar had niet de speciale smaken/combinaties zoals ik van Loving Hut gewoon ben. Ook het interieur was niet echt gezellig, het deed me een beetje denken aan een eetzaal (alles was superwit). Het personeel was wel weer heel vriendelijk en het nagerecht was een topper dus dat maakt wel veel goed =) Het is dus wel een bezoekje waard maar als je voor een korte tijd in Madrid bent, zijn er betere zaakjes om te bezoeken 😉

Website: http://www.lovinghut.ws/spain-madrid-en/about-us/

Mesón Gallega

Dit restaurantje/snackbar is ook een van mijn favorietjes. Voor 3 of 4 euro kan je er genieten van een vegetarische hamburger van het huis, seitankebap met een overheerlijk yoghurtsausje, baguette met quorn en pepers,…. En voor 2 euro extra krijg je er een drankje (bier of frisdrank) en een portie frietjes bij! Voor 5 euro heb je dus echt goed en lekker gegeten, ideaal voor studenten die int weekend geen zin hebben om te koken =) Het ‘restaurantje’ is wel echt meer een bar dan een restaurantje. Je moet je eten bestellen, halen en brengen aan de toog (met wat geluk brengen ze het af en toe eens). Eigenlijk lijkt het een beetje op een alternatieve frituur maar dan veel lekkerder en gezonder ^^

Meer info: Taberna vegetariana Mesón Gallego Madrid, Calle Ballesta 13 (Madrid)

Bar Kunin

En nu we het toch over bars hebben… Voor wie wel houdt van de typische sfeer van een tapasbar (= cafetariastyle) maar niet zo te vinden is voor de levensgrote jamons die er altijd ophangen, is deze veganistische tapasbar ideaal! Als je een drankje bestelt, krijg je er een tapas bij (toen ik ging was dat overheerlijke huisgemaakt humus met brood) en voor 2 of 3 euro kan je een extra vegetarische tapas bestellen. Deze bar is ook wel vrij alternatief, wees dus niet geshockeerd als je je buurman vol lof over ETA hoort praten en bekijk zeker eens even de anti-vlees-campagne-posters en stickers die overal op de muur hangen.

Meer info: Bar Kunin, Calle de la Buenavista 42 (Madrid)

Zo ik denk dat ik ongeveer de voornaamste vegetarische restaurantjes/bars heb gehad. Een (niet volledig vegetarische) aanrader is ook de Indische straat in Lavapies. Hier heb je voor ongeveer 7 euro een volledige Indische menu, waarbij je altijd de keuze hebt uit min. 1 vegetarische versie.

Uiteraard ga ik niet hele dagen op restaurant en kook ik het meeste van de tijd zelf op mijn kot. Over mijn zoektocht naar veggieburgers zal ik later nog wel een tekstje schrijven….

Een vegetarische zoen! X

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *