Dit zal zowat een van mijn laatste berichten over het leven als eramusser zijn 🙁

Maar ik ben al goed begonnen aan het “in schoonheid afsluiten” van deze geweldige en ervaring. Zaterdagochtend (na een nacht vol werkjes en deadlines) namen Ivan en ik de bus richting Valencia.
Mijn hart maakte al een sprongetje toen ik de temperatuur zag: 23 graden, op een dag in januari,geweldig! Eerste op het programma: bezoekje aan het strand. Om te zwemmen  was het water nu nog wel net iets te koud maar een sangria’tje drinken was toch wel op zijn plaats: Viva España!
Onderweg naar het appartement van Ivan zen kameraad kon ik al n beetje genieten van de ‘Caletravaanse’ gebouwen, ook wel Ciudad de las sciences genoemd.
Zondag bezochten we het meer historische centrum van Valencia : de carmen. Dat is een beetje the usual toeristische stuff: kerkjes, burchten, terrasjes, plaza’s,….
Maandagochtend was het plan snel het wetenschapsmuseum (dat zich in een van de gebouwen van Caletrava bevindt) te bezoeken. Wel die ‘snel’ is niet echt gelukt, we hebben toch wel zeker 3 uur rondgedwaald in het museum dat me een beetje deed denken aan een uitgebreidere versie van Techopolis. Na dit bezoekje namen we de auto richting Amposta (dorpje tussen Valencia en Barcelona)  om daar even uit te rusten voor het volgende deel van de trip.

Dit tweede deel van de trip had als einddoel: Cadaques! Dit ongelooflijk gezellige  visserdorpje deed mij, met zijn typische witte huisjes, een beetje denken aan de Griekse eilanden. En wat een temperatuur alweer: ideaal voor een ontbijtje op het strand, sangria op een terrasje en een voetbadje in de zee (voor een duik was het water jammer genoeg te koud). De ‘top’attractie van het dorp was jammer genoeg gesloten: het huis van Salvador Dali. Desalniettemin konden we toch genieten van de kunstige en artistieke sfeer die er in het dorpje hangt.

Op de terugweg stopten we nog in het naburige Rosas om wat herinneringen op te halen van eerdere familievakanties op die plek en in  Banyoles om een bezoekje te brengen aan het meer. Voor de terugkeer naar Madrid stopten we ook nog in Tarragona, een stad die letterlijk stinkt naar de industrie. Gelukkige maakten de typische plaza’s, het amfitheater, de kathedraal en de winkels veel goed!

Volgende bestemming : Belgicaaa!

Zoen x
Lise

ps: Foto’s volgen nog vandaag of morgen!

One thought on “Laatste trip voor de grote terugkeer…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *